Tuesday, November 17, 2009

Peti Surat ke Peti Suara??

Da 5ari rasa perit sgt tekak nie..!~ Walhal dh lm xmnum ais or amik sbrg mknan yg berunsur sejuk..!~ Tp da nasib bdan, start blik gombak trus demam!~
Sebabkan dah xthan sgt nk tanggung perit telan mknan, gigihla pegi klnik..~! *Lau xpegi xbole jgk sbnyer mlm mmg xnyenyak tdo,bantai perit yg amat tiap kali nk telan air liur!~

Dan sebabkan mslh tekak nie, sy juga mgalami mslh pembuangan sisa toksid yg tertangguh 3ari msuk arini..!~ *Gelap dunia bla pelaburan xlncr*

Jmp doktor, 1st dia tnyla dmam ke tak..!~ Demam mmg ada,tp dh kebah bla ptg ahad..!~
Tp tekak perit xhengat lor!~! *Nk kta selsema xjgk, tp xthan sb nk menelan pnyela seksa..~!
Doktor check mulot, dn dia ada gtau ada bgkak pd peti suara sy..!~ #Memula ingt peti surat#

Dan doktor puji sb, katanyer sy msti byk mnum air sb tue xdmam dn bacaan suhu amat smooth jer..!~ hikhik
Doktor berikan 4ubat, antaranyer ubat batok, selsema, ubat sedut dan ubat surutkan bengkak!~!

Sy juga tlh dberi amaran agar; kurangkan bercakap, jgn mkn pedas, jgn minum ais or sjuk, stop dlu mkn buah2an dn jauhi tmpt berhabok..~!
Yg dua terakhir xda mslh, tp yg dua wal tue xleh blah lgsg..!!~

Sebab tue sy ada mslh suara serak..!~ Ramai kata suara sy mcm Ella tau..!~
Lau xcaya leh tny Azie..!~ Betul kan zie?????

owh wlpn ubat dh lebih dos sy mkn,tp tekak nie stil perit dn pedih..!~
Bla nk telan mknan sakit xleh nk gtau camner..!~ huhu seksa tau..!~


Ada xpetua apa-apa yg bole legakan sakit tekak nie??? Doc pesan lau smgu lg stil xelok, dtg blik klnk nk check sm ada takot ada Tiroid..~!huhu



LoVeaQsHa

7 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

betul tu...sora cik loveaqsha btl2 mcm ella........ella yg jual kopok lekor tepi jalan gombak tu...haha ;p

reena said...

alohaiii... siannye dia... akk slalu amalkan minum air suam lebih 9 gelas sehari yang...jrgla dpt sakit tekak.. takpon buat air asam jawa yang kasi lega

Zura Hasan said...

zura..cuba try test minum air asam jawa..beli kat kedai boleh, buat sendirik lg best....try la..hehehe...takpe..doktor pesan jgn cakap byk,kan...leh blogging byk2....huahuahuahuah

zura@iwan said...

ala...cian zura...mkn ubat k...jgn pk sgt....take rest k...

Jiey^Mien said...

kurangkan bercakap,
kuatkan berblogging..
:P

Wife to Firdaus Ghazali said...

tul tu...antara petua yg terbaik...minum air asam jawa...buat pekat2 gitu ;)

IsMa said...

bengkak kat anak tekak? aku ms form 5 dulu penah kena ulser kt tekak... memang perit gila nak menelan, sampaikan makan bubur 2 3 hari. mak aku takut sgt suh pi klinik... dpt ubat pil utk ulser, 2 3 hari dah sembuh. tiroid x sakit mcm tu, tiroid lain... mak aku tiroid n mewariskan pd aku plak. huhuhu

Blog Widget by LinkWithin