Monday, November 23, 2009

Nak Minta Tolong Bole???

Nak minta tolong sesgt kt uols sume la..!!~ Hope adala yg sudi tolong..~!

camnie nk tnyla lau ada petua ke or apa2 cr la berkenaan dgn DARAH nie..~!
Semalam masa sy berurut dgn mak long tue, dia ada gtau sy yg tapak kaki sy pucat sgt dn sejuk semacam..!!~

Then sy tnyla knape? sy xcukop DARAH ke???
Mak long kta DARAH sy sume ok, cm DARAH sy terlalu cair sb tue kaki sy pucat dan cpt rs sejuk dr kaki dlu..!~

Sy ada jugak tny ngn mak long nk mkn apa utk bg darah sy pekat, tapi sbkan ada gangguan kol dr sape ntah lgsg mak long lupa nk gtau sy.!~
Dan sy pn xteringat nk tny lpas tue sblm dia blik..~!




Jadinyer, sy berharap sgt lau ada sape2 thu nak mkn apa utk bg darah pekat????
Yg saya thu, lau kurang darah elok mkn bnd berdarah cam hati ayam dn apa lg ntah..!!!~

tapi mslh nyer sy darah mmg berlebih2, cuma xpekat jer!!!~
mak long ckp lau darah terlalu cair pn nti sush jgk utk peknen..~!
Xthula sy sb apa!!!!~

Cm sy nk minta tolong lau sesapa thu camner nk pekatkan DARAH, silala beri petua kt sy...~! Pls help!!Help!!!helP!!!hELP!!helPP!!!!!



LoVeaQsHa

6 comments:

ikiqzana said...

betul tu zura.. yg k zana tahu mkn benda organ dalaman. mcm hati, limpa, paru dan kerang.

cuba la dulu.

zura@iwan said...

aaa yg tau tu je la utk tmbh darah...mkn hati ayam..kerang..

tp utk pekatkan x sure sm ke x...zura cal la mkcik tu blk tnye

mzira said...

Hye zura,bru jap td ira ada cri2 kat google.ada yg bgtau jus pegaga dpt memekatkn darah.tp tak taulh kan jus pegaga buatan sndiri or wat.zura cuba2 lh try ye.k

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kak, mkn lah byk3 hati
.rse oke~

Nurhayati said...

orang kata makan organ dalaman.. cam ape kawan2 kita tu bagi komen. ape pun zura call balik makcik tu yer. elok kalau kita tanye pada yg pakar dan pengalaman tuk elakkan benda tak elok jadi.

take care!

neezareef said...

hati..kerang...ataupun ade kot jual suplement utk pekatkan darah nih..try la consult doktor @ pharmacist

Blog Widget by LinkWithin