Wednesday, November 25, 2009

Confuse..which 1?

Pg2 nie saje sy trime 1mesej yg buatkan sy tetiba ilang mood nk kelija..!!!
Tp sy xtrus reply msj tue,sy mula berpikir2 perlu ke sy reply msj tue or ignore saje..!~
Sy mula membuat andaian sdri..Lau sy rply msj tue apa akn jd pd sy nti..~!
*huhu

Dekat stgah jam berfikir sy reply msj tue even hati sy hny 15% saje stju rply msj tue..!~
Msj sy trime dr 'dia' yg buatkan sy tersentap..!~


#@# : Esok kita blik kg..

*$*$ : Esok? watpe?
#@# : Mlmla,lpas blik keje..Ada kduri,abah wat korban ngn kekah..
(stgh jam br sy reply)
*$*$ : Smp biler dok sn?
#@# : Ahad blikla..
*$*$ : Ahad tue blik pg tau,nti penat lau blik lmbt Isnin keje..(
Alasan 1001 bg..)
#@# : xdala pg dlm kul 12/1pm kita blikla..
*$*$ : (Diam.....lgsg da xreply msj tue.)


lau ikutkan hati sy nk reply lg msj tue..tetiba byangan muka mama wat sy tersentak lgsg xjd msj..!~! *jdnyer sy hny memberontak dlm hati*

Sy ada terfikir2 lau sy kna blik raya sn, sy nk tdo dekat hotel jer..!~
Sbnyer sy xmo trtembung dgn pmpuan tue..!~
#Isau lau sy xleh cntrl sy terlempang plak pempuan tue nti#xpsl jer ilang mak plak anknyer yg br 2bln tgk dunia..

NO!!! Sy bukanla sorg yg kejam/zalim tp sy msh teringat2 lg kta pempuan tue yg memburuk2kan sy dn buat fitnah..!~!
I cant believe dia yg sy pcya 100% sgup wat citer yg bole jatuhkan maruah sy sbgai slh sorg ahli dlm fmly tue..~!


Since kejadian tue,smp skrg sy xbole lgsg nk ingt nm or tgk rupa dia..!~
Hati sy mula berdendam dn rs cam nk bg 1pengajaran jer kt dia..~!
Tp sy stil waras lg dn ada sifat hormat pd mak dn abah mertua so that sy nk wat selamber jer ms blik sn..!~

Tp hati sy nie xda lgsg rs nk tdo kt umah tue lg..Mgkn lau pempuan tue xda sy bole pertimbangkan!!~
Sbkan pempuan tue msh ada dn kenduri nie plak utk ank dia jdnyer sy tetap nk tdo hotel..~!

Biler sy gtau mama yg sy kna blik kg esk, mama kta xpela blik jela dan buat xthu dgn org yg sy xsuka tue..!~

Mmg sy buat xthu,tp sy xnk tgl ctu..!~ Tp mama xbg dn dia tetap sruh sy blik tdo kg..!~

Owh bila mengenangkan pempuan tue hati sy jadi bertambah sakit..~!
Fitnah yg dia tabur tue xkan sy lupa camtue jer..~!
Mungkin dia lupa yg dia jugak da idup dlm berumahtga dn ada ank plak..~!
Tp msh sbuk nk ganggu mslh org lain!!~

Dia rasa drinyer da cukop dewasa utk nasihatkan sy..!~ Setakat nsht sy xksh tp sgup buat2 citer psl sy dn tduh plak sy yg wat citer..!~
Masa tgah wat entry nie pn sy meluat nk sebut psl hal dia..~!


Mgkn itu bhgian dia, sudhnyer ank dia skrg xdala cute/berkulit cerah..~!
Dis s*** gurl xpenah thu bersyukur..hny thu copmlen jer lau ada yg xkena..!~
Bukan apa dia tertekan sbnyer laki dia tglkan dia kt kg smp bln 12 start dr sblm raya lpas..!~

Jadinyer emosi ckit terganggula sb kna jg ank sorg2 laki suka suki kt umah enjoy ngn kwn2..!~
Tuela bla org kawin,dia pn sbuk nk kawin..!!~
*Muda lg umo 21 da kwin..xpuas enjoy pn lg..*
Alasan da bosan enjoy2 nie,bkn xbole pn lau da kawin or ada ank xleh enjoy..!~

Itu kata dia..Besala mnusia biler lom dapat sume kata2 manis sesaje.!~
padahnyer skrg tanggung sorg2, br kawin da dpt bby..!~
Dari mata kasar kita tgk deols happy sb knon da jd fmly bhgia sb dpt bby..!~


Tp dats not the point..!~ Responsibility tue penting, bkn setakat kawin,ada ank,urus umahtga dah complete life..!~
Biler sy tgk dorg nie da ada bby, si suami perangai keanak2 kan mula terserlah..!~

Bini berpantang kt umah, si laki bole kuar jejln..Tgk bola sepak live kt stadium,kuar mnum ngn mber2 smp 2/3pg..~!
Nasib baikla pantang kt umah sdri,bolela mak sdri jg kan ur baby yg msh umo hari..!~
Tp nak tunjuk kt sy yg dia bole handle sume,kekadang meroyan gak dia kt si suami ngn maknyer..!~
#Kta silaki,dia rs bhgia sb da jd ayh..WTS..smpkan ank tue da umo 10ari pn stil lg kata takut nk pegang sb bby stil lembut..Bidaah sguh si laki nie tau,walhal adk ipar umo 10thun pn brni pgang bby then siap dukong bwk dr blik ke ruang tamu*

Plsla korang, xpyhla nk berlakon wayang depan sy la..!~
sy thu deols berpura2 happy become ayh dn ibu depan sy,sbnyer nk bgtaula sy nie da bpe lm kawin pn stil xda bby lg..!~
Memula sy agak tensen jgk,tp i'll have to motivate myself..!~

Sy fkir mgkn Tuhan ada rancangkan yg lain utk sy,sb tue smp skrg sy stil xda bby lg..!~!
yurp,sy msh bole enjoy even umo sy nie da terlebeh puas enjoy..~!
maybe sy msh lom mampu managed dri sy sdri sb tue Tuhan xbg lg sy tgungjawab sbgai ibu..!~

Now sy da bole trime kenyataan tue sume but sy xbole trime dat mulot busuk pempuan tue..!~
bole dia putar belit citer yg xpenah sy ckap??!~ sudahnyer umhtga sy yg bermasalah..!~

But, sy bersyukur stil ada lg fmly yg jd tulang blkg sy utk truskan life nie..~!

Dan sy juga hrus kuat,if sy xkuat pempuan tue pasti bangga sb berjaya hancurkan kehidupan sy..!~ Sbkan pempuan tue,sy jd benci nk tgk muka dia,si laki dn bbynyer..!~
sory bby, bkn niat nk benci kamu yg lom knl rentak dunia tp sbkan mak n bpk kamu yg buatkan aunty really cannot accept u as half of my fmly..!!~

Ikutkan hati sy xnak jejak kampung selagi pempuan tue ada..!~
But apa daya sy, mama pujuk sy spya bersabar dan buat xreti jer..!~!
Mknanyer sy kna bersedia dari segi fizikal dan mental sbnyer pempuan tue stil ada bla sy blik kg esk..!~
*Tgn nie terlalu ringan jer nk lempang mulot dia yg bsuk najis tue*

Tapi smp skrg sy masih confuse nak buat keputusan....~!
Harus ke sy wat bodo dn tetap tgl serumah dgn pempuan tue or dok kt hotel saje??!!!

Ikutkan hati sy memang cnfirm 300% nk dok kt hotel jer tp sure sy akn fight 2 fight ngn 'dia' pasal hal2 nie..!~

Then nti mulala episod ungkit mengungkit ckap sy nie xsuka fmly diala,wat evala..~!
Tp,hrus ker sy sakitkan jiwa sy semata2 utk setuju biarkan pempuan tue keji sy lg????

Nope..Sy xkan bg lg pempuan tue fitnah sy..~!Enough n stop it now..!!~
Sy dah bersedia nk ringankan tangan sy nie kat muka dia lau dia sindir2 sy lg..!~

Xpayah nak ajar sy how to manage my marriage, ko tue yg hrus jg laki dan ank ko..!!~


Until now,sy stil xdpt nk wat keputusan nk tdo mn nti bla blik sn..Sy bukan pengecut or takut nk berdepan ngan pempuan tue tp sy hrus jg nm baik fmly sy dn pesanan yg mama berikan kt sy *non stop*..~!
sy stil ada lg sehari utk sy decide which place sy nk tgl utk beberapa ari nti..!!~


~/ walllaaaa..pnjg sguh entry sy kali nie..nie br separuh lepas bebanan msh byk lg sy smpn cm lom ms utk lepaskan jer.. Lau ada sesapa yg raya aji nti ada kt sekitar Alor Star, Jitra, Gurun, pendek kta kt Kedahla..If free tlgla sms/kol sy bole kita luang2 masa bercanda..!~
Lagipun sbgai terapi utk sy ilangkan kebosanan nk mengadap muka pempuan tue jer..!!Sy akan berada diKedah start esk smpla ari Ahad..~!



LoVeaQsHa

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin