Friday, October 23, 2009

Kesunyian Yg Menemani Diri

Bila nk berakhir masalah nie sume?? napala sush sgt nk faham situasi weols skrg..!!
Terpaksa ceriakan dri sdri depan kwn2 padahal dlm hati sungguh bercelaru..~!
Smp bila nk terus berlakon camnie?? takut lama2 bole jadi giler..
Weols dh macam org asing even dok serumah..!!~ Masing2 wat hal sdri, pegi dn blik keje bisu sebisu2nyer..~! NO COMMUNICATION...

Lagi genting problem weols sb ada pihak ke3 dlm umah tue..!~!
Jadinyer communication weols terhad, sy xmo lau pihak ke3 thu pasti akn jd lg bsr mslh dn pihak blah sn akn mula masuk campur..~!
Sy xsuka keadaan mcm nie... Sy nk weols mcm biasa,even lau weols selisih fhm pn non ado pihak ke3 yg akn masuk campur...~!
Tapi skrg sy dh jadi mcm tetamu yg menumpang kt umah sdri...!! *Shitto*

Apa yg sy nk buat jadi serba xkena..~! Rs xbebas sb dperhatikan sj oleh org laen..!!!
*Mslh umhtga sy biar sy sdri yg settle bkn pihak blah sn yg sbuk2 nk msk campur*.. Dhla hati busuk xkan nk tambah lg kna mulot busuk jgk@!# Parking btl.....
'Dia' lebih suka mslh nie trus2an tnpa ada penyelesaian!!!~

Dari sy terus pendam rasa, sakit hati lebih baik sy buat hal sdri...
Lau 'Dia' rasa pihak ke3 tue lebih penting truskanla!~.. Now sy dh tekad nk buat sume sdri tnpa sokongan dr 'Dia'..!~
sy hnya akn bg kat "dia' apa yg perlu jer bila problem sy dh settle..!~ # No paksaan lpas nie..#

Dalam perhubungan nie xda sape yg mntak smp jd berakhir..~!
tapi lau itu saja yg bole selesaikan masalah, sy dh mula bersedia..!~ * Sy dh penat ngan sume nie..Sbar sy ada thap..*
Cukupla selama nie sy jer yg berusaha nk pulihkan keadaan, skrg sy betul2 frust!!~

Sy teringin nk menyendiri utk sementara..*Xmo lg berlakon dpn fmly sy, ksian deols ingt sy ok dn bole handle sume*
Tp hny Tuhan jer thu perasaan sy skrg..~!
sy perlukan ruang utk berfikir sehabis2nyer..~! Lau sy bole bwk dri jauh2 kn best..!~
"Bos, leh x sy nk apply cuti 3bulan..Cuti tnpa rekod dn gji jln cam besa!..Bole x bos???"Sy nk bercuti kat mn2 nk tenangkan fkiran yg xlm lg giler nie..?"
"Bole, sy bg awk cuti trus nti..Xpyh dtg lgsg lpas nie..!"
Alamak takut plak nk ckp kat bos nk apply cuti dlm 2/3mgu..!~! Mampos kna maki free2 jer*


@ Yg nyata sy rasa sunyi sgt skrg nie..time2 camnie mulala rasa lau ada ank kn best..!!Leh jd pendengar setia sy lau sy ada mslh..~! Skrg sape yg nk dgr mslh sy?? *Xda sape yg nk dgr, deols pn ada mslh sdri dr sbuk2 nk dgr mslh sy..*sob..sob..sob



LoVeaQsHa

6 comments:

ibu_arifa said...

sedihnyer..sabar byk2 yer..

Gieyana said...

mesti hati Zura pedih n terluka..tak dpt bayangkan keadaan tue..sabar byk2 yer..cuba bawa berbincang baik2, pasti ada jalan penyelesaiannya...myb si dia tak suka dipaksa2 @ sensitive dgn issue tue..

Kena b strong n cekalkan hati..tawakkal n berdoa byk2 agar Allah Taala lembutkan hati si dia yer..:D

IsMa said...

zura, dlm idup ni semua perkara kita perlu sabar... doa banyak2, buat solat hajat selalu, minta rahmat Allah, minta diberikan petunjuk... insyaAllah segalanya akan selesai. dekatkan diri pada Allah, ketenangan mesti ada... kalau kau perlukan aku, bgtau je... aku leh usaha utk jumpa n dgr apa2 je ko nak ckp k...

mamaadam said...

sedihnya akak dengar zura.. mcmana nak tlg pun tak tau..zura bnykkan doa dan solat ye..dalam keadaan mcm ni hanya Allah yang dapat bantu kita..

zura@iwan said...

aduss sedess sggh la luahan zura nih...jgn cm ni la...jgn buat kptsan yg akan mmkn diri..bleh bw bincang lg tuh...mybe zura skrg dlm keadaan ttekan tu yg bleh ckp yg bkn2...be strong ok...dugaan nk bg kt Tuhan dan Si dia tuh...ada hikmahnya ok.
apa2 rujuk kepada org yg lebih tua ok..

~ mizzAmy ~ said...

adeh.. amy plak yang sedih. sabar ekh zura. amy tahu hebat betul dugaan yang Allah turunkan kat zura. tapi, zura jangan lah fikir yang bukan-bukan. better settle kan dgn cara baik. if masing-masing buat hal masing-masing, sampai bila kan? so, better zura mengalah and settle the problems.

Blog Widget by LinkWithin