Tuesday, October 27, 2009

Keji Sungguh Ayat kamu, TEMAN..

Xsgka yer teman yg selama nie kuanggap teman yg setia bersama2 ngn sy sepanjang zaman rupanyer bukan teman seperti dlu..~!~
Napela teman nie bole runtuhkan pershbatan baik kami hny dgn ayat yg mcm gempa bumi yg melanda weols seketika td..!~!
Yurp,mungkin teman nie lupa satu tika dlu weols penah berjanji wlu apapun jadi weols xkn lukakan hti sesama weols dn akn setia bersama2 hinggala hujung nyawa weols..!!~

Tp ayat yg teman cakap td mcm satu sumpahan utk sy..~!
Tergamak teman ko hiris perasaan shbtmu dgn kata2 sinis camtue..~*
Bukan ke sbg teman hrus menasihati dn memberi semangat kepada shbt yg dlanda mslh yg amat bsar nie??? *seyes smp skrg msh berdesing n terngiang2 apa yg dckpkan oleh teman ku td*

Perbualan melalui fone ofis ..!!
Teman : "Askum.Woit lm xdgr citer,pekhbr??snyp jer skrg..Dh ada apa2 news ke?"
sy : "wkmslm..erm xda citer menarik pn..ko yg lm xkol aku,bla aku msj/kol xpenah reply pn.Xda apa2 lg la.."
Teman : Lor xda lg ke? (Dlm nada yg xthu nk describe camner..) Asal lmbt sgt nie??Ko nie nti ketinggalan zamanla!!Aku dh msk 2 nie,skrg dh 3mnths++.."
sy : "hah!?ko peknen lg ker?bestnyer..wah xsbrla tuttt nk dpt adik erk?"
teman : "opkosla..mber kta tutt dn tutt pn dh peknen tau..erm nmpknyer ko jela yg xda lg dlm group kita erk..~!"(ms nie dh sindir2 tenuk)
sy : nk wat camner lom rzeki aku lg..ko doakanla utk aku,mn thu doa ibu ngandung nie berkat..~!xpun kasila petua ckit.."(msh lg wat lawak sb xrs apapun)
teman : "aku salu doakan ko tp bla doa tup2 aku yg ngandung..hehe(gelak ejek)..ko yg xteror kot??ke ko ngn **** ada mslh kesuburan nie??" (siap gelak syaeton lg)
sy : "bykla ko.aku dh wat treatmentla,sume ok tp lom rzeki lg kot"(kna cover sb rs cam dh laen mcm jer aytnyer)
teman : mmgla rzeki tp ko kna ingt usaha tue penting,kejela keras ckit!aku tgk pn si****tue cam xsubur jer..~! ke dia dh m*** p***k muda2 lg nie????"(smbl gelak ngn toyol)
sy : "yela laki ko jela subur..sb tue dlu ms ko pantang dia leh wat hal kn???"( xda niat nk ungkit tp dh skt hati)
teman : "ala tue dlu,skrg dia dh xbrni nk wat sb aku dh warning dia..lau dia rs xmo jmp ank2 ngn aku lg watla perangai..at least aku dh nk msk 2 tp ko stil xda lg..!~ aku rs better ko ajk **** g cr pakar yg betul2 teror..Soh doc tue tolong korg bg korg nie leh ngandung cepat2 ckit.."
sy : (rs cam nk hempas jer gagang fone nie..)"xpelah,aku thu la nk wat camner nti..!~ Agknyer Tuhan nk bg aku kaya raya dlu kot nti xdala bla dh ada ank ank aku xkp mkn ke,xckp ksh syg ke kn.."
teman : yela tue..lau ko nk tgu camtu,gamaknyer umo ko dh 40thun kot br dpt ank..~!tuepun lau ada ank,lau xda ank sian kt mama ko xdala cucu.."
sy : (shit giler dis evil woman..)" okla,aku dh nk blik nie..***dh tgu lm kt bwh.~!ko jg dri n bby baik2..Kisskan aku utk ******~!Lm xjmp dia rndu sgt.."
teman : "erm dia pn salu dok tny aunty zura dh ada bby ke lom??nmpknyer knala aku gtau dia umo dia 20thun kot br dia dpt knl ank ko.."
sy : tut..tut..tut..tut (sy trus ptuskan line wat mcm ingt dh hbs perbualan weols)

Keji sguh ayat ko teman!!!
sapela ko utk tentukan sm ada sy or suami subur or mandul..!~!
Hilang ingatan ke yg ko kutuk nie kawan baik sdri,bkn musuh or lalang2 ko...!!!
smp hti erk sgup cakap camtu???

Lupa ker ms sush dlu sape yg ko cr??
siap kata lau jadi apa2 kt persahabatan kita ko xleh trime dugaan tue..tp skrg sape yg wat sape???
Ingtkan bla dpt kol dr ko,punyala berkobar2 nk share problem ngn ko..!~!
tp lain plak yg dapat..time kasih yer teman!!~
ko la sahabat dunia tp sementara jela..


* bilala nk dpt rs camnie??sguh sy terasa sgt2 dgn sindiran tue..!~!Tuhan jer thu hati sy bergolak2 nk rs jadi seorg ibu skrg nie..*


Nota kaki> Entry nie bkn nk mnt simpati sesapa,tp hny luahan rs kecewa yg amat sgt..



LoVeaQsHa

24 comments:

Mummy_Sofea said...

sabar yer zura...dilla paham sgt perasaan zura w/pun penantian dilla xla lama mana pun tp mmg sakit ati bila ada yg dok tnya berkali2 ni...sabar yer..Allah da rancang yg terbaik utk zura ngn hubby....

Diarihatiku1976 said...

zura..sabar ya.. akak ada.. ko luahkan je kat akak... jgn layan teman mcm tu.. sbb tu akak takde rakan baik dunia akhirat.. coz akak tak caya org.. ahahkss..

zura@iwan said...

ishhh...teman zura tu jenis mulut lazer kut..tu yg suka hati je dia ckp cggitu..sapa dier nk tentukan bleh pregnan ke x...skurang2nya bg smngt ni cm mgeji jerk...sakit hati la org cegitu..

zura jgn amik kesah sgt apa yg dier ckp tuh....amik semua tu sbgi satu semngt utk zura berusaha lagik yer...Allah tu Maha Adil...

T.u.Y.a said...

zura..
mulut org ni mmg x leh nak tutup,tampal ngan plaster ke ape ke..tampo kan je sekali..hehehehehehe..
anggap je la dia tu meroyan tengah ngandungkan..
Tuya ni dah masuk 8 tahun dah tggu,x de muncul gak pun..kesian kat hero sorg tu x de teman..
sabo yer..doa,minta kat Tuhan moga ade rezeki zura nanti..

Baby Lyana said...

adoi mulut..xde insurans..agak2 la..ciliiiii kan jer

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

ciss...k.e-caR yg baca pun hangenn jerk..nie kan zura.. berat mata m'baca, berat lg bahu yg kena sound..

mcm siott jer ckp cenggitu.. minah tue (x layak pnggil teman) mroyan ker hape ntah..laki dia buat hal kots... tu dia saje nk hangenkann zura..nyampah laks k.e-caR ngn org mulut xde insurans neh..

sabaq byk2 zura..

Gieyana said...

Mmg berat n sakit hati Zura bila owg ckp cenggitu kan! Akak m paham psl akak pon dh lalui cam Zura lalui...kena sabar yer..mmg jahat tue ckp cenggitu...kalau time sesama barchelor nk usik2 ok ler..nie dh berfamily..mmg tak baik!! At least kasi ar kata semangat n tumpang simpati...

X per ar Zura..Allah tue maha adil..mmg sekarang tak kena kat dia..mn tau esok2 kena plak kt anak cucu dier plak! Sabar n tawakkal yer..

ija said...

salam..speecless with ure friend..

Wife to Firdaus Ghazali said...

woi.........kuang ajaq betui la kwn hg tue...kuang ajaq x igt...hishhhhhh..geram aku dgq...agaknya mcmtu la pandangan org pd org2 pd mcm kita kan???lantak pi kat dia la...hg jgn pikir sgt...rezeki di tangan Allah swt...kita sama2 bykkan sabar ye...

IsMa said...

zura... org2 camni ignore je k. dia x fikir hukum Allah. rezeki tu dtgnya dr Allah. kalau dah usaha, tp lum berjaya, kita x layak nak mempersoalkannya. lari akidah nanti. biarkan dia dgn cara dia... dia x sedar bumi ni bulat. ms ni dia boleh ketawakan kau, satu ms nanti dia akan kena gak. Allah maha adil... setiap apa yg terjadi, ada sesuatu yg terlindung yg sukar utk kita fahami. tp bila sampai msnya nanti, br kita akan terfikir, inilah rupanya hikmah yg Allah tentukan... banyakkan bersabar.

adex-aieda said...

zura...
dah lama akak x singgah blog zura...bg komen....sekadar baca..sepintas lalu...tapi kali ni...akak simpati ngan zura...

sabar banyak2 eik..
ni semua dugaan..akak pon penah lalui apa yg zura lalui...lebeh parah...bila seorang "teman" tu sampai ckp akak or hubby yg byk dosa,..tu yg Tuhan x bg anak...kite kene kuatkan semangat..sapa dia yg nk menentukan kita berusaha atau pon tidak kan...yg penting...kasih sayang antara zura & suami bertambah erat..kukuhkanlah kewangan..g enjoy bercuti...dpt beli macam2 yg kita nak...
bila dah ada anak...semua tuh dah terbatas...1 hari nanti zura akan rasa & lalui...sabar k..

ini ujian Allah...dugaan yg memerlukan mentaliti yg kuat...nanti kalau zura dah peknen..ada anak...tambah anak plak cepat..(macam kes akak)...org sound jugak...pedih jugak telinga nak dengar...penah gak akak tanya..nape org2 ni semua xleh tgk aku bahagia? tp yelah..mulut manusia..semua tu duniawi...

ek eh..dah panjang lebar plak akak taip nih...zura jgn amik hati eik kata2 teman zura tuh...jdikan kata2 dia tu semangat buat zura...jgn putus asa...insyaallah...rezeki zura akan tiba...keep smiling eik..

akak sentiasa ada..kalau zura perlukan akak...zura tau nak cari akak kat manakan? take care

mamaelly said...

zura..nak menangis elly baca entry nie..sangat kurang ajar itu mulut...sabar banyak2 ye zura..kuatkan hati..kalau elly pun elly dah tak layan dah kawan cam tu...sabar banyak2...dugaan kay..

betul kata kawan2 tu..Allah ada rancangan yg lebih baik utk zura dan suami..


p/s: kat opis lama elly pun..ada kawan elly dah dkt setahun kawin n belum peknen...ada pak guard yg setiap kali kita nak masuk opis kita akan jumpa dia dulu..confirm akan menyibuk bertanya..." tak peknen lagi ke...laki ko tak pandai tutttt ke..." eee elly rasa nak tampar je org cam tu...

Ena Qalinsya said...

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
k.ena plak ase bengang..dasar toyol btol kawan kamu tu.. takyah kawan ngn dia dik, tak rugi idop ko kalo tak kwn org lahabau cmtu.. Moga satu ari Allah tronkan bala wat dia agar dia sedar molot tu jgncelupar sgt, padan muka dia! Hisshhh!!! akak baca pun ase nak p jmp dia tampo2 dia tu.. cinabeng tol!!!!

mamaadam said...

astaghfirullah kadang2 org ni berckp taknak pk perasaan org ek..zura sabar ye, Allah sentiasa bsama dgn org yang sabar..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

hai sis...akak paham perasaan tu..akak penah lalui gak masa lambat nak dapatkan si kecik nih...tp tu la macam yg lain kata, Allah dah tetapkan apa yang terbaik untuk kite, cuma masa tu taktau bila..janji jgn putus asa k...cheer up..

abaikan ajer kawan camtu..mungkin niat dia nk gurau tp it's too much...ramai lagi kawan2 zura yang doakan zura k...

meh jumpa baby PMS, bleh wat anak angkat ni..hehehe

~ mizzAmy ~ said...

zura, amy rasa kan. kawan zura tuh tak maksudkan kot. maybe dia tak tahu yg zura tengah stress with these things. dia duk buat lawak tapi rupanya zura makan hati dengan apa yg dia cakap. so for me, zura anggap je dia tak sengaja nak cakap macam tuh.

apa-apa pun, bersabar tau. rezeki anak ni, lambat atau cepat je. insya-Allah, nanti-nanti ada lah tuh.

ima shhs said...

salam wrt zura,
lama akak tak berblog nih. baru nih dpt baca citer zura.

hurmm..sabar yer dik. akak faham perasaanmu. akak pernah lalui situasi itu satu tika dulu. bezanya org yg kata zura tuh kawan zura, akak lak yg ada talian darah dgn akak tau...pedih giler !!

akak yakin sgt ALLAH ada sbb utk apa yg dibuat pd kita. berkat sabar, berbaik sangka, ikhlas... alhamdulillah ada balasan yg baik buat zura nnt...insya Allah. Akak akan ttp doa tuk zura ekk...

ibu_qaisara said...

salam perkenalan..saya bru je add blog awk..sdhnya dpt kwn cmni..kwn awk ni lbh kurg perangainya cm kwn saya..suka ckpa lepas xfikirkn perasaan org lain..lastnya trkena gak diri sndri..insyaAllah smpai rezeki awak nnti nk dpt baby..biarla pmpuan tu nk ckap apa..hnya Tuhan yg tahu perancanganNya..

Nur Syazwani Mustafa said...

kwn apa la yg mcm tu akk..akk pasni jgn baik2 ngn dia dh...bia kan dia...bngga sgt kot subur pun...tgk je la dia bhgia smp mana...jahat btl mlut kwn akk tu...geram...rasa nk sepak pakai kaki je mulut dia...dh la tgh ngndung,mulut kemain lg...yg last tu dia pun dh mcm sakit ati kan...tu yg dia panas kan ati akk lg...sbb akk sbut kisah lama laki dia...hahaha..bagus kak,pdn muka dia...

Nur Syazwani Mustafa said...

akk ni no baru wani...save la eh...projek kita masih on..apa2 senang roger by phone kan...0135307155

Nurhayati said...

sabar la yer zura.. mulut orang mmg kita tak leh tutup.. huhuhu
yang pasti mulut kawan zura tu takde insurans agaknye kan.. cakap sket2 je sudah la..tak yah la lebih.. nyakitkan hati sungguh huhu

May Belle Love.....Amelynshaz said...

ko wat tak tau je la zura.. sian kat ko...pelempang je org camtu.... takde insurans.. sakit ati aku bc..ape plak wat kwn aku camni...bia la Tuhan balas ape yg dia buat kat ko

Noina said...

hish..Sha..kureng tul la..Aku baca pun naik geram nih..mendidih rasa..!
Sapa tu wei..Budak sek kita ker? aku kenal dia tak? mau je aku tumbuk muka dia tuh..huhu..geram tul!..

sori la..ter emo sket..takdelah..sukahati je ckp ngan ko camtuh..takde insurans ke? dah tgh nagndung tu jaga la mulut tu elok2 sket..Tak paham aku..apa masalah dia tu..mental apa?

Jiey^Mien said...

Salam perkenalan..

Sentap sungguh baca statement kawan yang dah tak bleh dipanggil kawan ni..
Takyah la nak mendabik dada hatta anak dah nak masuk seploh sekali pun..
Tu semua kan rezeki tuhan.. Bila2 masa dia nak amik pun boleh..
Lain kali kalo dia ckp lg, awak ckp je camni..
B strong k.. Tuhan tahu apa yang terbaik untuk hambaNya!

P/s - Mintak izin nk exchange link ek..

Blog Widget by LinkWithin