Monday, July 13, 2009

Cuti-Cuti Malaysia

Sbnrnyer dh lm xg bercuti naik flight..
Rsnya last weols sefmly g bercuti naik flight yela thun 2007 ms g Langkawi..
Bkn apa lau nak naik flight yg tmbg murh nie thu jela bila start jer promosi dh kna boking awai lau xgamaknya non adola...
Yela kekdg kita nk jgk tgk date yg kita nk pegi tue time sbuk ke xsbuk ke nti xbest gak g bercuti tp stiap ms ada saje kol dr ofis tny mcm2....
Baik xpyh g bercuti kn lau camtue jdnya...

Sbnrnya booking ticket Airasia nie dh lm bln Mei lpas..
Ayah xpenah g Kota Kinabalu so dia soh booking ticket g KK..Tp sbkan tenet bengong ms ari 1st promosi sy xdpt nk go thru Airasia jd tpksala msuk ms ari ke3 promosi...
Rega yg weols sefmly dh bujet xdpt sb dh naik rega ke mhl gakler kn..

Tp sbkan xnk kcewakan ayah sb dia kata dh lm xg bercuti so km decide nk g Kuching...
Rmi kata xbest sgt kt sn sb xda apa tp fkrkan xnk kcewakan impain ayah nk g ke luar semenanjung weols ttp booking utk ke Kuching...
Lgpn g Kuching tue reganya adalah rega yg weols dh bujet..hehe


Uols nk thu bila percutian itu????
Surprise!!!~ Percutian itu adalah pd Thun 2010 akhir Januari 2010...
Weols g selama 4hr 3mlm... Sy tpksa plh time dn date yg sesuaib awl thun adalah thun yg teramat bz d'ofis sy..Lgpn nk kna gak g bercuti bila gji sudh masyukla...Br best ckit nk g sesoping....hohohoho syurga tue!!!~


Lgpun nti kt sn weols dh ada tourist guide iaitu my neighbour sb ank slung dia study kt Uitm Sarawak...So dia dh ckp awl2 time tue xbz lg sb br msk sem...(Yot ko bwk tmpt xbest kak a blsh ko......ganas taw~~)

Tp weols ada mslh iaitu hotel....Weols lau bole nk cr hotel yg xdala smp bintang2nya yg mencekik drh, tp nk selesa dn dekat untuk pergi ke semua tmpt2 shoping n menarik..
Sesapa yg pernah pegi ke Kuching dn thu hotel yg menarik+price ok+sng berjalan ke sesuatu tmpt tnpa memerlukan sewa kete sb lau bole kita g bercuti nie pn mstila bijak berbelanja kn!!~#

Jd lau ada sesapa yg thu bolela berikan sy detail2 htel yg pernah uols menginap spnjg berada di sana... h terbayang tmptmu KUCHING...
Apa yg best erk selain dr kek lapisnya????? ADui lmbt btl nk msuk thun 2010 nie....huhuhu


AirAsia, Now Everyone can Fly

LoVeaQsHa

13 comments:

Gieyana said...

wahh..selamat bercuti yer...:D
Mmg best cuti2 nie...owhhh rugi x p KK kan...:D

~ x per..next trip pegi yer..:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

akak pun ader plan nak ke sane gak ujung tahun ni, ekceli ni plan family sebelah suami...diorg yg excited sgt nak naik flight...nak gi bulan 12, nak kena booking skrg la dok?

zue_annie said...

wah bestnya..thn depan pon xpa plan awal kan

Wife to Firdaus Ghazali said...

gi sana nanti jgn lupa beli ole2 utk aku ekk :0

IsMa said...

Hotel Arif murah dalam RM50 satu malam boleh dpt. ada aircond...
lagi satu Crowne Plaza Riverside, tp dalam ratus2 la...
nak pegi bercuti amik bilik ada aircond, selesa cukup la. x payah amik hotel ratus2. kat kuching hotel murah condition ok... 3x dah aku pegi sana. sekali tu je aku amik hotel mahal sbb nk bg arwah abah selesa bilik besar (diakan lumpuh pakai kusi roda)...
kalau ada kwn sana lg senang, mnta dia tlg book. Hotel Arif dekat dgn pekan sket la...

leadleedeea said...

eik? akak pon nak terjah sarawak jugak tapi bulan doblas neh..hehe..akak nak gi pulau sipadan tapi hubby akak nak pegi sarawak..huhu

Nurhayati said...

bestnyer nak gi Kuching... jeles2x

LoVEaQshA said...

kak gie : Tuela psl kak gie, ingt nk g KK tp dh full plak..
Xper nx time psti smp gak sn..

Kak raflesia : Haah baik akak book skrg,lau lmbt nti tmbg lg mhl..
Lau tmbg murh save ckit n soping leh lbih..hehe

LoVEaQshA said...

kak zue : Yurp btl kak, weols salu camni lau g mn2 plan awl..

azie : Lau ole2 aku bli kt kdai tgkt 5 pn ok gak kn...Ole2 gak tue!!~

LoVEaQshA said...

isma : Mekacih yer, ko byk bg info kt aku erk..
Kira ko nie aku nyer yellow pagesla sb alway jd rjukan aku bila dperlukan..Kau bersamaku!!!!~

sis lead : Owh lau xleh kita jmp dsana erk..pulau Sipadan pn best gak kn, tp my mom tkut naik2 bot niela sis..Kacau btl lau x leh bwk dorag g pulau2...
Hbs tue sis dh decide ke nk g mn???Msti fenin kn sb tmpt2 tue sume bestla sb luar dr tmpt kita kn???

LoVEaQshA said...

kak yati : best ke kak?xdala best sgt,ala jgnla jeles akak lg best nti leh bwk zara bam2 skli g jejln.. Nk pnjm zara leh????

Nti zura bwkkn kuching kt sn erk bg kt kak yati n zara...

Ena Qaisya said...

huhuhu nape tak coti2 mesia kat kuantan uhuks...

LoVEaQshA said...

kak ena : Ala akak nie lupa la tue kn hjg thun nie zura g kuantan..ank sdra zura kawin..
Nti kita jmp erk!!!~ Jgnla majuk2...

Blog Widget by LinkWithin