Tuesday, June 16, 2009

Setelah sekian lama...


Dh lm rsnyer xmengarang kt blogku nie,sib baikla msh lg dlm kondisi yg elok..Mklumla bila emosi xstbil mulala perasaan bercampur baur malas+marah+sedih+geram n etc..

Wlpn ku dh lm xupdate blog nie tp ku ttp jengah blog mber2 lain sbg "silent reader"..Ntahla smkin lm smkin kuat rs hti supaya ku jauhkan dri dr sume,rs cam dri nie xsempurna sprti yg lain!!~(Ntahla apa yg merepek nie????aduhai!!!!

Ku dh mula rs nk marah jer lately nie!!!! Nape sume xfhm kondisi ku skrg???Org mcm kami bkn suka2 xnk berusaha tp mmg lum rzeki.. Rs cam nk jahit jer mulot2 busuk yg bercakap2 tue!!~

Kekdg sebabkan org luar weols suami isteri selish fhm!!! nape uols suka msuk campur hal umhtga org lain????

Rsnya ku xpenah msuk cmpur/amik thu hal uols jd ku mohon sgt jgnla cmpur tgn dlm hal umhtga weols..
Smpkan weols salu jer berbalah hny sbkan ckp org lain...
"Tlgla ko pn br jer kawin n mgkn rzeki ko dlu tp xpyh nk ngajar weols bnd tue sume, rsnyer ku xpenah gngu life uols so ku minta sgt jgnla gngu weols..Tuhan tue maha kaya n adil so byk2la doa supaya dilindungi kandungan tue smp lahir..Tkut nti sbuk sgt hal org lain nti kndungan ko plak yg problem!!!~Aku respect ko sb ko ada pertalian ngan weols jd hrp ko jg relation nie jgn smp nti sbkan mulot ko tue nti kita sume berperang.."
Utk sekian kali airmataku tumpah lagi..Jgnla hukum org mcm ku nie kalau rzeki tue lum berpihak pd kami!!

Sape yg kawin xnk ank kn??
Utk org yg lau terjmp blogku nie hrp sgt fhm perasaan ku!!
Ku xniat nk berkasar tp cr ko msk cmpur hal umhtga ku watkan ku smp dh hilang sabar!!!~

Kekdg rs geram sgt ngan org sekeliling yg xfhm perasaan org cam ku nie..

Senang utk bercakap tp cuba dlm situation kami seolah2 rs cam weols nie xlayak nk jd perfect cam wanita lain!!!~
Xpela nk puaskan hti pihak tue, ku akn tnjk bukti perubatan spnjg ku jmp specialist..
Lau xpuas hti gak come n see me...
then ko leh luahkan apa yg xpuas hti!!!~

LoVeaQsHa

14 comments:

~zuraiwan~ said...

zura...sedey la...jgn cm tu, tak penah pun kwn2 len sisihkan kite..kite bkn minta semua tu..mulut org zura kite x leh nk tutup, smpi nk bg suami isteri slh phm ni..susah lah..kite nk relax2 x mau tensen2...zura sabar byk2 ek...ni Ujian dari Allah Taala.

Gieyana said...

Owhhh..akak faham perasaanmu itu...persetankan apa yg owg cakap..kita x bleh melawan Qada dan Qadar dr Allah Taala..think positive yer...Cuma, masa x berpihak pada Zura lagi...ada member akak 6x perggy tp x der rezeki dier lg..Insyaallah, rezeki dr Zura akan dtg juga...sabar yer sayang....
~ Jadi Cam Zuraiwan...dier cekal menghadapi dugaan Allah Taala, walaupun nasib dier sm cam Zura gak tp dier pretend cam x der apa2...biasa ler, mulut owg nie membuatkan hati kita sakit yg teramat2 cam putus cinta gitu...
~ Pasti detik indah itu akan muncul yer..

Nurhayati said...

biasala mulut orang kita tak leh tutup.. tapi ape pun bersabar la k.. jangan tensen Zura..

Nur Syazwani Mustafa said...

sape la hai yg mengganggu emosi akak aku ni..aku sekeh kang baru tau..mulut xde lesen,ada akai xtau pk...boo layann je kak...xpyh susah2 ati...sembur je apa patut jnji akak puas ati ok...xpyh jga ati org mcm tu coz dia x jga ati akak kan...

~zuraiwan~ said...

gieyana~ ko puji aku lebih2 lak, aku malu la aku x scekal mn pon...kekekkee...ada gk luruhnye hati ni..cuma sabar je la..usaha penting. SEMUA INI ADA HIKMAHNYA>>>>

mrs.aAn said...

ZURA...

bila Allah cepat memakbulkan doamu, maka Dia menyayangimu

Bila Allah lambat memakbulkan doamu maka Dia ingin mengujimu

Bila Allah tidak memakbulkan doamu maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik buatmu

Kerana kasih sayang Allah mendahului kemurkaan-Nya

k. fiza pun ada dlm situation yang sama mcm zura. lagi terasa coz last year mmg x blh nak pregnat then dis year bile dah xde kekangan anymore n m ready pregnant, tp till now still lg xd rezeki. sumetimes mmg stress... nak pulak kwn2 yg kawen lps akak da ade baby.. mulut org2 yg mcm zionis lagi tragis.

tp bile try muhasabah diri... mungkin ade sbb Allah tak bagi lagi Rezeki tu pada k. fiza. mungkin x nampak skrg.

Yg penting kita x giveup. usaha n doa + tawakal tu la yg kite kna buat skrg.

jgn sedih2 ye.

leadleedeea said...

baru akak bleh masuk blog zura neh..One word..SABAR

MaMa aYiN_FaSHa said...

dik..sabar banyak2..semua tu dugaan yg nk uji kita sekuat mana..akak walaupon dah ada anak..still lg org bercakap bila nk tambah..yer la ayin pon dah 4 tahun..bukan kita x nak..rezeki tu belum tiba..org dok ckp kat akak..x kan satu jer kot..mmg diorg ni x fahamkan???

LoVEaQshA said...

kak zura : Mmgla kak lau ikut xsbr mmg dh leh jd lain, tp sb zura pk org yg ckp tue pn mmg zura knl rpt so zura diamkn jela..Tankz kak..

kak gie : Tp dorg yg mgkn xthu qada dn qadar kot kak????
Tue yg asyk nk mgata org jer..
Bkn zura mnt sume nie jd,sape yg xnk ANAK kn!!!~
Anyway tankz kak ats nsht tue,syg akak..

LoVEaQshA said...

kak yati : Tankz kak, tuela zura kna trus sbrla kn..
Mgkn ada rzeki zura pasni..

Wani : Agknyer mmg xda lesen kot,dia cm ada lesen kete jer..hehe
Tankz wahai adikku,kiranyer akak dh ada ank gak miza tue kn dh kira ank akak gak kn..
Cyg miz atue n wani gak!!!!~ Tankz wani...

LoVEaQshA said...

mrs ann : Tankz kak fizah..
Akak wat zura sedar betapa besarnyer kemuliaan sisi ALLAH..
Ntahla kak,zura sdri pn xthu napela org cam kita nie salu saje dkata yg bukan2..
Walhal tue sume kn rzeki..
Zura terasa sgt sb org yg bercakap tue bkn org lain tp org yg zura knl sgt!!!~
Tankz akak,skrg akak dh jd zura nyer mentor utk jd kekuatan zura nk hadapi mulut2 jht kt luar sn..

Akak zura xleh msk blog akak,lau akak bc msj nie plz yer!!! Mgkn ada sb akak private blog nie...

LoVEaQshA said...

sis lead : yurp, betul SABAR!!!!

mamaAyin : Tankz kak,terharu sgt sb kakak2 zura sntiasa bg sokongan..
Xthula org zmn skrg nie,sbuk sgt tntg hal org lain specially psl ANAK..
Sume tue kn rzeki,ada or xda tue sume dh dtentukan..Bukan kita yg saje2 merancang sume nie..
Xpela kak yg penting kita truskan khidupan kita tnpa pdulikan org lain kn!!!!~

Ena Qaisya said...

sape yg lahabau sgt tu dik...
pesal? adik takde zuriat, drang rasa susah ke?
ntah pape org yg takde keje ni kan dik.. ske amik tau hal org walhal hal sdiri dalam kain pun tak terurus.. takpe dik.. adik anggap ni satu ujian dariNya.. dan pasti ade pembalasan utk org2 yg molot bau longkang tu ye dik...

LoVEaQshA said...

hehe tankz kak ina..
akak jer yg fhm dorg sume tue cam hampeh!!!~
pdhal bkn xknl dorg mmg ada kna mgena ngan zurala..
Lntakla dorg sush ati kot sb xdpt nk blikan prezie utk bby zura kn zura cute miut msti dorg xsbr nk tgk ank zura yg kiut miut cam zura kn!!~

Blog Widget by LinkWithin