Wednesday, May 6, 2009

APAKAH INI???

Jeng!!jeng!!jeng!! msti sume surprise tgk bnd nie kn???uols sume thu nie apa kn,lau sape yg xthu diam jer taw..Suspen jer kn nape erk ku bli bnd nie,hehe mmg ku saje bli sb nk test wlpn ku thu peod ku lum lwt dr trkh last mnth..Ada reason nape ku bli bnd nie sb nk chckla kn whether ku prgnant or not sb aku ada misi utk d'laksanakn slma 3mnths nie..
Apakah MISSION tue???(jnji uols jgn gelakkan taw..)
actually ku dh berazam nk krus dlm ms 3/4bln nie sb ku dh put on weight byk gile smpkan sume bju2 lm dh xleh pki,sdih taw sb sume bju2 tue ku sygg n suka sgt..Tp utk diet ku amik medicine utk kwl mkn ku sb skrg ku d'luar kwln lau bab2 mkn nie,hehe
Jd b4 ku mkn ubt tue knala ku peksa dlu sm ada ku prgnant/tak sb tktla lau ada effect mkn ubt nie,tp hti mmg thu pn xprgnant sb tnd2 peod dh ada since last week..So pg td bgn nk mdi ku pn chckla UPT n resultnyer mmg dh thu -ve,keciwa gakler sb msh xda rzeki lg.. Tp xpela sb misi ku utk diet akn dpt d'teruskan..

Resultnyer msh lg -ve..Adui sbnrnyer xnk pk tp napela stil lum rzeki ku lg,mber2 yg br kawin sume dh prgnant alahai nie dh mula nk syahdu syahdan nie..huhu Come on zura,mgkn lum rzeki lg so truskan misi kamu dlu utk trunkan brt bdn cam dlu!! Mudh2an bjyala misi ku nie,kwn2 tlg doakan erk..LAu bole xnk sekerat jln..
Apa nie erk??? Niela ubt yg ku ambil utk bntu trnkan berat bdn ku..Hrga murh jer rm140,shri sbji utk sbln..Ada yg Slenfig-15 tue lg kuat tp ku try yg nie dlu sb tkt ada effect plak nti..
Jd misi diet ku bermula arini,doakn yer kwn2 ku bjya..Xnkla sekerat jln jer, so pasni xdala lg dlm blogku en3 mengenai mknan yg d'mkn or d'mask..Insyallah!!!
Mgkn sb berat bdn yg bertmbh nie menyukarkan ku utk prgnant,xpela ku berusaha slgi mampu utk dptkan zuriat sdri..Lgpn insyallah lau xda pehal start bln dpn ku mulakn blik rawatan kt DEMC ats nsht mber2 ofis..Hrp2 apa yg ku hrpkan nie bjlan ngan lncar..


LoVeaQsHa





18 comments:

leadleedeea said...

zura...usaha tangga kejayaan tau..heheee chaiyok2~!!

Nur Syazwani Mustafa said...

akak....ubat tu wni blh mkn x???wni skg ada bli herbalife..minuman shake coklat...tp x try pon lg...xde mood plk nk try...huhu...ubat cm akak tu cmna???blh trg kan x??wni pon ada misi ni...huhu...ingt dlm 2bulan ni nk trun kan 11kg...xtau bjya ke x...

~~zuraiwan~~ said...

hehehe....x per zura...try the best k...sm2 usaha...

mamaadam said...

zura.. hati2 tau makan pil diet, kalau boleh masa makan pil jgn ngandung dulu sbb doc dah pean berkali kali kat akak, ada patient dia bnyk kali dah kena, masa makan ubat diet termengandung pulaak jadinya antara efek dia gugur, anak tak sempurna, atau mati dalam kandungan. akak bukan nak takutkan zura tapi hati2 ye, akak pun ngah diet la ni dah macam tong dah.. tapi akak diet sendiri la kawal makan sbb doc tu degil taknak bagi ubat diet sbb dalam masa yang sama akak nak pregnant lagi.. kita usaha same2 ye hehehehe

Ena said...

tang mana lg la nak kurus tu...
pastikan dpt nasihat doc, nnt len plak jadinye..
chaiyok!chaiyok!

LoVEaQshA said...

sis lead : hehe slh satu sb nti kn kita rmi sdra kawin nk gak tantek2 sb nk amik gambo,huhu

kak zura : tuela kak,teruskan usaha tnpa jemu..hehe

LoVEaQshA said...

wani : Lau wani nk mkn bole tp try tgk dlu prgnant ke x..Ekceli ubt nie lau g doc tue pun mmg dia suggest ubt nie ikut berat kita..

Akak bkn apa wani sb bdn akak naik mendadak jd skrg cpt letih n mlasa jer..Tkutla nie slh satu sb akak xleh prgnant,so akak nk trunkan brt cam dlu mn thu ada rzeki pastu..

Sapela kawin xnk ank kn???
Tp akak xdala smp nk memudaratkan kesihatan kn!!!

Sm2 kita doakan kejayaan kita agr bjya trunkan berat bdan ok!!!

LoVEaQshA said...
This comment has been removed by the author.
LoVEaQshA said...

mamadam : Time ksh kak ats advise akak tue..zura thu kak sb sblm amik ubt nie zura dh jmp doc mmg lau ikut berat zura yg terlebih nie kna mkn ubt tue tp ada pantauanla..

Tuela zura nk krus pn sb nk try prgnant,lgpun zura rs cpt letih n mls sb bdn dh berat..

Mmg zura nk kawal tnpa pil tp zura mslh utama mmg xleh kawal mkn kna amik pik jgk..Sb tue doc suh mkn ikut pantauan..Insyallah hrp2 berhasil usaha zura..
Tankz again ats prihatin akak tue..cyg akak!!

LoVEaQshA said...

kak ena : tang sume kak dr ats kepala smpler ke jari kaki..
sume dh debab2 smpkan cincin kawin pn xmuat pki..

hehe selera mkn bertambah2..

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiii...x leh jadi ni, seme org nak menguruskan badan, akak mesti rewind balik misi mendiet...mlm2 x perlu mkn....hohohoooo...

Nur Syazwani Mustafa said...

akak skg bape kg???wni dr 63/65 skg dh 72 kot...hah...geram betoiii la...bdn ni cpt sgt naik....huuuuuu

neezareef said...

xpe zura cuba lg

Nurhayati said...

jangan la diet sampai tak makan.. tak semestinya diet tak leh preggy.. cara pemakanan kena betul..yang penting amik yang berkhasiat dan nutrition..

mummYaeesh said...

darling..cuba u makan biodex..slain utk turunkan berat badan ia juga membuatkan kita subur & cpt dapat baby..try k??2 in 1!

LoVEaQshA said...

kak raeflesia : Jom kak sm2 kita laksanakan misi kita utk diet,jeng!!!

wani : Brt?biarla rhsia...hehe

kak neza : Tankz kak,zura akn ttp berusaha

LoVEaQshA said...

kak yati : Xdala kak zura diet ttp mkn cm kurgkan kuantiti n mkn yg btl,sblm nie pki lantak jer..hehe tankz kak!!

mummyaeesh : Biodex?berkesan ke sis?zura xksh nk mkn apa jnji leh ada hsil n zura dpt berat cam sblm kawin dlu,huhu..apapn tankz yer sis 4 ur advise

rose said...

..x per..usaha gigih2 lagi.. hehehe

Blog Widget by LinkWithin