Wednesday, April 15, 2009

KhAzaNah Till DeaTh

apa tue???dgr header jer cam msti pk apa bndnyer kn????
bkn apa nie tgah borink n ngantuk dh thap tenggiling nie,so sblm ku terlena baik update blog..
actually xthu nk update apa tp sjela nk kgsi ngan sume blogger harta yg uols ada n smp bila uols leh keepin.cam ku khazanah nie akn ku smpn smp matila kiranyer sb ku syg sgt..Pd ku lau xda hrta nie xleh idup wooookkk..(ikut style Aril AF)

Jeng!!jeng!!Jeng!!
Niela khznh yg ku mksdkan tue...
ku knlkan dlu dr sblh kiri,si ebab(pgln mnje) n bntl buchuk ku(MU Ronaldo)..
kiranyer nie nyawa ku no.2 arr,lau xda slh satu nie leh mati woooo...
cite psl ebab dlu arr..ebab nie hubby prezen ms tue thun 2005 kira br lgla cintan cinton..so dia nk tnjk yg knon dia laki hebat arr kn(hehe) dia pn blikan ku bear bsar nie..Bear nie dia bli ms weols g padang bsar,ms tue 1st time ikut dia lik kdah..Msti rmi pk ku gtl erk sb br kwn dh ikut blik..Mmg gatai pun!!!Lgpun xpenah lg g kdah kbtln ms tue gduh bsr knon dia nk bktikan dia jujr tue yg dia ajk lik kg(utk knl bkl mertua skli la tue)..
mmgla murh lau bli bear bsar2 nie dkt pdg bsar,tp murh2 pn rm100++ lebih gak arr..Tp dia dgr hubby ckp loghat sn trus dpt dlm rm70..tue yg hubby ckp dorg mmg pntg lau dgr loghat lain ckit mulala naik hrga tgi..Cit tkena ku..Ebab nie bsar taw,ms weols nk lik kl naik bas sb ms lik kg pn naik bas(save bujet orrr)..Lau ku thu amik seat utk ebab sb ebab dok kt ats riba ku lgsg xnmpk ku hny nmpk ebab jer..sume org dlm bas tgk,biarla bkn pki duit dorg pn(dgn muka toya2 mrh)..
Hbs bab ebab msk plak bab uchuk ku tue..Nie aroma terapi taw,xda nie xleh tdo..
Uchuk nie ku dpt przen dr ex-boy sblm hubby..(kekeke..playgirl gak ku nie)..Ex's dlu tue mmg mint giler kat MU so bntl tue bestfren dia dr UK bg bntl tue sb thu dia mmg fanatik ngan MU..tp sb ms weols daing2 dlu ku suka tdo dlm kete sb pnt la knun lik keje so dia offerla uchuk tue kt ku..dh lm2 bntl tue lbh ngan ku dr dia..Nk jd cite sblm weols break off(cedih jap),dia suh ku smpn bntl nie sbg kenangan..dia syg nk bg bntl tue sb katanyer bau ku dh melekat sebati kt bntl tue tp dia suh ku smpn sbg kenangan..jd smp skrg ku smpn dr bntl tue elok ada kaler skrg smp dh xda kaler,bau pn masyallah bak kata hubby lau lalu ikn pn pgsn sb bau bntl ku lg truk dr bau ikn kering..ciiitt smp ati hubby ktuk taw..(rhsia erk,smp skrg hubby xtaw yg bntl tue ex' bg..)Lau thu rsnyer dh berpisahla ku ngan uchuk nie!!!Tp ku sedih arr sb uchuk ku nie dh mkin lm dh nk terbarai sb dh byk koyk,huhu ku syg sgt sb aroma tue penat ku peram slma 5thun taw..
dn ebab ku pn smkn krus,nk kata diet mgkn kut..Hubby suka lenyek taw lau tgk tv tue yg bgang tue!!!Ku syg sgt lau bnd2 yg nmpk cute nie cam bear ke,jg baik woookk...
p/s : Dlu sblm kawin kira ku nie cute gakler tue yg jd playground jap...(pngakuan ikhlas tue!!!)
Nti entry lin ku uplaod gmbr ms zmn kiut miut dlu,skrg lg kiutla mlah terlebih2 kiutnyer.....
LoVeaQsHa

14 comments:

Nurhayati said...

comel je nama 2-2 tu.. Ebab & Uchuk.. masing2 ada kenangankan.. kalau hubby tau asal usul Uchuk tu mau dia buang kat longkang dah.. ;)

LoVEaQshA said...

Akak jgnla ckp camtu,jgn gtau hubby zura taw..
lau uang dlm lgkang gamaknyer xlehla tdo mln..
Bkn sb sape bg tp sb aroma tue,cyggggnyerrrrr

Wife to Firdaus Ghazali said...

ayooooo(dgn nada anak buah aku)nanti aku bgtau bard....

Ena said...

ooOoo masih simpan kenangan dulu ek.. btau hubby dia!!
tak salah simpan barangan ex dulu tp jgn smp mengimbau kisah bersama ngan dia udah hehehe

IeDa said...

buchuk yer..ada bau ka??hehhe cmna dik??blh x lagi view blog akak??

LoVEaQshA said...

kak ieda : stil xlehla kak..zura dh cuba mcm2 cr,tlgla kak!!!!!dh nm buchuk bau pn cam apa jer tue yg hubby kata lbh truk dr bau ikan kering..
hampeh tul...

LoVEaQshA said...

azie : amboi hg nk report la tue..
aiman xkisahhhhh..

kak ena : Ish xdala kak dh xingt pun ngan org yg bg bntl tue..
cm cyggg kat bntl jer..sb dh ada aroma terapi..

Diarihatiku1976 said...

sorry tertinggal.. saya dah add pun

ummuabdullahsyaakir said...

salam,suspen juga ingatkn pasal apa td..hehe tak sangka zura ada bantal n bear 'buchuk'...mcm comel je..hehe jga baik tau..klu akk ada pn msti akk syg sgt2

neezareef said...

bear ade nama...mmg gitu kan msti ade je nama nk bg

bonda safia said...

salam pekenalan buat zura...smoga cepat2 dpt baby k...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kena simpan brg tu zura....kalau boleh sampai bila2....kenangan tuuu....

mummYaeesh said...

finally i found u!
uols jd follower weols tapi tak tinggal jejak so mcmana weols nak cekidout blog uols katanye???
siap wat nota khas kat blog i mintak tlg cari uols..
anyway..jgn lupe email ur detail k!

LoVEaQshA said...

ummuabdullahsyakir : hehe saje nk wat suspen..mmg pun rs syg sgt kat 2bnd nie,lau uchuk tue ilang adui sush nk tdo..

dairihatiku : tankz kak

kak neza : haah cam budak2 jer..

bondasafia : salam perkenalan,insyallah kak..tankz

kak rafflesia : Mmg kak,kenangan tue..Lgpn uchik dh ada aroma tue yg sush ckit lau ilang..

mummyyaesh : tankz sis..mmg saje kunun nk suh sis cr la..Finally bjya..Ok sis..

Blog Widget by LinkWithin