Wednesday, July 13, 2016

Hujung Minggu dengan Reebok Shoes



Adakah anda salah seorang penggemar sneakers? Well, jika anda lebih gemar memakai sneakers berbanding jenis kasut lain seperti heels dan sandals, pastinya keselesaan merupakan faktor yang paling penting untuk anda. Terdapat banyak jenama sneakers di luar sana dan salah satu jenama kasut antarabangsa yang cukup popular dikalangan penggemar dari seluruh dunia adalah Reebok. Reebok yang lebih dikenali sebagai pengeluar barangan sukan ini menawarkan koleksi pakaian sukan untuk lelaki dan wanita serta koleksi kasut sukan dan sneakers.


Sejak awal ditubuhkan sehinggalah ke hari ini, Reebok sentiasa komited dalam meghasilkan koleksi kasut sukan yang berkualiti tinggi dengan rekaan yang cukup trendi. Oleh yang demikian, Reebok shoes sering mendapat perhatian ramai penggemar sukan dan peminat fesyen di seluruh dunia!
Koleksi kasut Reebok yang trendi dan berkualiti tinggi ini bukan sahaja melancarkan aktiviti sukan anda, malah amatlah selesa untuk anda gunakan semasa ingin bersantai di hujung minggu. Yang paling menarik adalah rekaan Reebok shoes yang tidak terlalu kelihatan seperti typical sports shoes design dan dengan kata lain, ia adalah versatile serta sesuai untuk anda gayakan dengan apa jua pilihan pakaian anda.



Gayakan koleksi kasut Reebok ini dengan kombinasi jeans dan tees atau skirts dan blouse. Apa yang pasti, Reebok shoes adalah pilihan terbaik anda ketika berhujung minggu!



Thursday, June 9, 2016

Sempat Lagi Nak Putih dengan Transbella & Transgluta..


Nak kulit cantik dan cerah menjelang Syawal tahun ni? Jangan risau, masih sempat lagi. Dengan hashtag #sempatlaginakcantik #sempatlaginakputih oleh Zenia Beauty, Syarikat pengeluar supplement kecantikan terutamanya yang mahu memutihkan kulit serta mencantikkan kulit dari dalam, sekarang ini sedang mengadakan RAMADHAN SALE Zenia Beauty bermula dari hari ini sehingga terjual 100 botol unit setiap satu sahaja. Dengan setiap pembelian 2 botol Transgluta/Transbella atau Combo Zenia Collagen anda akan menerima Sampul Duit Raya Zenia Beauty FREE sebanyak 10 keping! Berikut ialah senarai harga promosi untuk Transgluta, Transbella dan Zenia Collagen.

SENARAI HARGA PRODUK ZENIA BEAUTY SEMPENA RAMADHAN SALE 2016
2 Transgluta = RM120.00 (Previous promo price RM70.00/bottle) Jimat RM20.00
2 Transbella = RM130.00 (Previous promo price RM80.00/bottle) Jimat RM30.00
1 Transgluta + 1 Transbella = RM125.00 (Jimat RM25.00)
Zenia Collagen = RM80.00 (Original Pirce RM150.00) Jimat RM70.00
Zenia Collagen + Transgluta = RM150.00 (Jimat RM70.00)
Zenia Collagen + Transbella = RM155.00 (Jimat RM75.00)

*FREE POSTAGE for Zenia Combo only. For Transbella/Trangluta price excluded postage




Untuk melihat testimonial dari pengguna product Zenia Beauty yang semakin cantik, putih dan berseri-seri boleh check di Instagram mereka iaitu @Transgluta. Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila WhatsApp ke 012-9184042 (Suraya)sekarang. Jom cantik dan gebu menjelang Syawal. Baru semangat nak raya. Heeeeeeee

Thursday, May 19, 2016

TRANSBELLA SOFT LAUNCH @ Teh Tarik Place, The Mines


Ya Allah da lama giler tak tengok blog sendiri.. 

3taon dah rupanya tak berblog, rindu jugak kadang nak berblog tapi masa takder tambah pulak MALAS lebih menguasai diri ^_^ Nielah jadinya.. Last update pasal anak dara tu masa umur setahun lebih sekarang dah 4taon dah dia.. Makin banyak sangat kerenah, baran kepala angin sebiji mak dia........................Eh ^'_^
 
Ada lagi ke yang kenal makcik erk??tak kisahla lau tak kenal pun sebab makcik memang bukan retis pun..Tengok mulala merapu jer nak citer lain mesti meleret jadi lain tau.. Okla sebenarnya nak citer benda excited tu pasal sanggup berblog balik..Lau tidak memang tak tahula taon bile lagi nak start blog balik..

Ni festime tau pergi event cenggini..Sebelum nie penahla jugak pergi event tapi takdelah sebest macam event yang satu nie..Dahla tema warna memang faveret kaler anak dara yang diva tu PURPLE kaler ok..Nampak sweet plak makcik pakai kaler fefel tu bersalut shawl kaler mint..Terserlah keayuan gitu..

Ok ok dah jangan merapu lebih sangat..Event nie kak mimy yang ajak pergi..Dia kan suka ajak makcik pergi merayap ni..Saper tak kenal kak mimy kan blogger famos amos gitew..Memula dia ajak suruh teman jer sekali dah sampai sana dia paksa pulak aku berblog balik..Aduhai ni yang letih, nak suruh berblog balik password pun lupa [-_-] Tapi sebabkan event ni best happening menarik kebabom tak pasal makcik gigih jugak ingat balik password..maka terhasil la entry selepas 3taon..hihi


Event yang aku pergi nie adalah Transbella Soft Launch berlangsung pada 23 April 2016 bertempat di Teh Tarik Place, The Mines..Apa Transbella tu nanti aku citer detail ok sekarang nak letak gambar banyak-banyak masa event berlangsung..Tema kaler PURPLE ok, ai like (^_^)


​​Cam biasalah kan sume nya sawan bergambar..Amboi kemain masing-masing posing..Event belom start mohler kita bergambar puas-puas..hihi


Mujur dapat jugak bergambar dengan Founder produk Transbella ni, Kak Anny Ariffin dan orang kuat majlis sapa tak kenal kan blogger terkenal yang jugak co-founder, kak suraya sulatin..
Festime jumpa kak sue ni takut dia sombong ke apa kan sekali bila dah kenal masyallah best giler peramah macam dah kenal 10taon.. (@-@) 


Pengacara event nie siapa lagi kalau bukan Diva terkenal si Diva Azwan Ali..Ingat kan sombong tapi pergh sempoi habis tau Diva AA nie..Siap selfie bagai..


makcik pun poyo jugak nak selfie bujet cun.. Bole jadi duta Transbella tak lepas nie? agagagagga


Blog Ambassador kak sue bersama pengacara terkenal Diva AA.. 



​Sempat jugakla berselfie dengan Diva AA dan Blog Ambassador @ kakak cantik suraya sulatin.. Hover tau Diva AA tak habis dengan mulut itik..huhu 
Eh baru perasan gigi taring aku dengan kak sue samala..haha jgn mara ar


Sesi potong kek pun ada tau masa nie.. Founder Kak Anny Ariffin, Duta produk si Atita Haris yang tinngi bebenau orangnya, Blog Ambassador Kak sue dan Nas-t..


Cantik kan dorang.. Mintak-mintak sebelum raya cantik macam dorang lepas makan produk Transbella.. ^_^


Nak citer pasal produk best ni..Transgluta ialah produk putih..Bahan utama dia Glutathione memang sumber untuk memutihkan kulit dan juga Vitamin C..Transgluta ni supplement kecantikan yang selamat mampu merawat kulit muka dan seluruh badan...yang penting produk ini dijamin selamat dan halal..

Transbella pulak produk baru..Transbella ni supplement juga cuma beza nya Transgluta dalam bentuk pil dan telan dengan air...Transbella ni kunyah kunyah sedap makan..fungsi yang sama untuk memutihkan kulit tapiiiiiiiii Transbella ada collagen..


  
 

Transgluta and Transbella sama je function. Untuk memutihkan badan.. Bezanya Transgluta ni dalam dia ada Glutathione tapi dalam Transbella ada bahan lain yang sama fungsi pencerahan iaitu yeast extract, pearl powder, sakura extract, vitamin C and Collagen Trepeptide. Collagen Trepeptide ni paling power untuk whitening. Kalau rajin, pergi Google sendiri. Sama kesan dia macam glutathione. Gluta sejenis pil telan, Bella sejenis chew and rasa masam manis. Cara pengambilan sama. Ambik sebiji sehari sebelum breakfast, minum 8 gelas air sehari and elakkan caffiene.Untuk yang allergic dengan Collagen, boleh ambik Transgluta. 

Macam aku sebabkan allergic collagen jadi aku cuma amik Transgluta jer..sobssobs
Tapi kalau nak makan dua-dua sekali pun boleh..Transgluta makan pagi...Transbella makan malam..ikut suka la nak makan waktu bila...Nak makan dengan supplement lain pon ok, Cuma jarakkan pengambilan 2-4 jam. OK? Semuaaaaaaaaaa orang boleh makan Transgluta or Transbella. Breast feed mom pon boleh. Time period pon boleh makan. Dia takkan menganggu hormones. Untuk pregnant mom pulak,suggest ambik selepas kandungan 3 bulan.



Kat bawah ni Testimonial pengguna iaitu kak suraya sulatin sendiri dan Intan Dayana....


Lain kan muka kak sue sebelum dengan selepas mengamalkan Transgluta..Semakin cerah dan berseri..Tu yang aku nak supaya aku makin putih berseri di Hari Raya taon nie..


Intan nie aku perasan selalu ada dalam blog kak sue..Sebab dorang satu ofis..Tapi bila tengok Intan masa Soft Launch tu terkejut aku sebab muka dia lain sangat.. Dah semakin cerah ok..Ni buat mak lagi jeles..


​See...korang tengokla sendiri..Masa ni Intan bagi tahu rahsia dia jadi cantik camni sebab apa..Rupanya dia amalkan Transgluta ok..
Terus aku laju-laju beli lagi Transgluta sebab tu jer aku bole makan ikutkan Transbella pun aku nak makan jugak tapi sebabkan aku allergic collagen makanya sedar dirila khen!! 


So korang kalau ada yang berminat nak try dan jadi putih berseri raya nie bolela contact kak su..



Zenia Beauty sekarang ni tengah nak carik agent diseluruh Malaysia. Pada korang yang nak tambah pendapatan sehingga RM2,000.00 sebulan boleh la hubungi Suraya Sulatin (012-9184042) untuk tau macam mana nak jadik agent mereka dengan lebih lanjut. Dengar cerita, dua hari selepas pelancaran Transbella, sale mereka sampai RM20,000 hanya dalam tempoh dua hari! Memang ramai yang makin yakin dengan Transgluta and Transbella. Ni la masa yang sesuai untuk korang grab peluang ni and tambah duit poket, kan?
Harga Asal Transgluta ialah RM110.00, Promosi sekarang RM70.00 sahaja. Transbella pula harga asal ialah RM90.00 tetapi dijual dengan harga promosi RM80.00 sekotak. 


   atau bole jenguk sini;

FB : https://www.facebook.com/transgluta/Instagram : https://www.instagram.com/transglutaEmail : zenia.sales@gmail.comHotline : 013-6915915 / 019-3173715

​​






Friday, October 4, 2013

Wajib Tiap Petang


Salam Jumaat~ Yeay esok cuti boleh gado-gado manja dengan anak dara kesayangan.

Sekarang dah pandai sangat nak beriadah tau ini budak tecik..Dahla makin bijak sekarang dah pandai cakap banyak sangat, suka ajuk cakap orang, dah faham apa kita cakap or suruh..Semoga anak mama nie akan terus bijak camni sampai besar yer sayang..

Sebabkan dah banyak akal sekarang nasibla korang tiap-tiap petang sekarang heret atuk dia ajk pergi padang nak main permainan sekangkang kera tue..
Macam tahu-tahu jer asal dekat pukul 5.30petang dah mula tarik-tarik tangan atuk ajak kuar nak "men men" (main)..hihi

Kalau tak dilayan dia akan mengarokla dalam umah tue ampai atuk tak tahan kua jugakla..Kekadang tokma dia ajak nya asalkan dia dapat keluar..Bijak eh!! Dahla sekarang baru dapat akal baru dia pulak buat-buat cebik muka nak nangis kalau kita marah ke tinngi suara ke tak layan dia ke..Tak menahan cebik muka sampai merah mata nak nangis pastu bila kita peluk dia pujuk dia dan-dan dia sengih tau..grrrrr Geram jer nengoknya~ Mana belajar nie sayang.

Sebelum nie kan kalau dia buat sesuatu taknak dengar cakap kitaorang akan buat-buatla nangis ke majuk kan sekarang dia plak pandai kenakan kita camtu..




Aku bukan apa kesian nak bagi anak aku main kat padang umah nie sebab permainan tu dah la ke hujung padang dekat dengan pokok-pokok semak samun jadi banyakla nyamuk..Selalu sangat asal balik main jer mesti ada 'lovebite'..Kesian kat dia mula gatal nanti habis dia garu takpun dia ngadu kat kita "atal,awuk awuk nie" (gatal,garuk cini).. 

Diva sangat kan anak mama nie..hurm

Mainan kat cini bukan untuk budak bawah 2tahun pon sebab xda langsung ciri keselamatan..Sesuai untuk 2tahun ke atas yang dah pandai nak main sendiri..
Anak aku nie kemahen suka bebno naik buai tau,kat taman nie buai dia bukan ada cam gelung tue togel camtu jer jadi atuk dia memang tak beranila nak bagi naik tapi sebab semalam aku yang bawak dia jadinya aku bagila dia naik tapi aku punyala pegang dia takut jatuh sudahnya aku dia marah siap cakap "pi pi" (tepi tepi) sambil tepis tangan aku..

Amboi nak macam dah beso sangat ko kan satg bila dah jatuh luka mak nie jugak yang ko cari kan!


Kat cini pun mainan tak banyak setakat ada buai 2biji, gelongsor, jongkang jongket dengan kuda yang cam ada spring bawah tue..

Lau dengan atuk jer sian dia asikla main jongkang jongket jer..dah nie jer yang atuk cakap kurang bahaya..Tapi atuk penatla kena jongkang jongketkan..hahaha sian atuk dik awak dera eh.


Dahla sekarang cukup susah nak amik gambar..Kalau panggil tu dah macam tarzan aku terjerit-jerit suruh pandang camera ikut mood diala nak pandang ke tak..huhu

Dah berani panjat sendiri tangga gelongsor..Aku perhatikan aje dia panjat sendiri pastu dah pndi slide sendiri badan tue lau sebelum nie kita kena slidekan badan dia pastu pegang tangan dia sebab tak berani..Tapi sekarang janganla sibuk-sibuk nak pegang ke hape amukan azazil jadinya karang.

Bila dah tengok dia pandai dah main kat taman permainan nie jadinya apak dia kata sekarang dah kenala bawak dia selalu pergi titiwangsa ke tasik perdana ke bagi dia main puas-puas..Ok jugak tue takdelah dia terperuk jer dalam umah nanti tak berkembang gak otaknya.

Okla anak nanti esok dengan ahad cuaca elok kita pergi tasik eh..bagi can awak main puas-puas..

Okla bye..Taktahu nak citer apa lagi.Sejuk giler ofis hoi naik beku dah nie.

Blog Widget by LinkWithin